Over mijzelf

Het is misschien logisch dat ik als kind al een enorm liefhebber van prentenboeken was, en ik tekende inderdaad ook al van jongs af aan veel en vaak. Wat misschien dan toch verrassender is, is dat ik voor de studie ‘lerarenopleiding Omgangskunde’ heb gekozen en daarna lang in de kinderopvang ben gaan werken. Peuters zijn fantastisch!

En nog steeds werk ik een klein deel van de week met kinderen. In een taalklas, op een theaterschool en ik geef tekenlessen. De rest van de week ben ik dus aan het illustreren. (Over dat woord struikelde ik vaak toen ik als klein meisje kinderboeken illustrator wilde worden).

En na het ‘simpele’ tekenen op papier, ontdekte ik tekenen op de computer. Daar kun je ook heel mooi op tekenen. En daar kun je als je een foutje maakt gewoon een (of honderd) stapje(s) terug doen. Wat een uitvinding was dat! Daar wilde ik nog meer mee kunnen en daarom heb ik een opleiding Grafische Vormgeving gedaan.

Ik werk nu met nog meer computerprogramma’s en ik hoop er in de toekomst nog veel mooie dingen mee te maken. Máár vlak het simpele potlood niet uit, ik doe nog regelmatig ouderwets stapjes terug met een gummetje.

Op Instagram kun je volgen waar ik mee bezig ben.

Kindertekening